perjantai 27. kesäkuuta 2014

Kalliolle kukkulalle

äiskä uskaltautui jälleen metsäpolulle
mutta
ei kiivennyt kalliolle
eikä poikennut kuvaamaan kukkia
vaan
suunnisti asukastalo Horisonttiin
lukemaan lehtiä
ja
hörppäsipä kahvinkin
toivoin tuoretta ruohoa, mutta en saanut, koska olen kuulemma oksennellut aivan riittävästi
että riittävästikö, naukasin?
jeesh, sanoi äiskä!
mitä
mitä
mitä
minä teen tuon äiskän kaa?

5 kommenttia:

  1. Mitäpäs minä tuohon, oksennusmaton minäkin tänään pesin, jompikumpi Miina tai Manu oli jätöksen jättänyt, eivätkä saa edes ruohoa..vaan mistäpä minä sen tiedän, pitää kysyä talonväeltä :) Äiskä oli rohkea, kun uskalsi lähteä ja onneksi hyvin selvisi ...paitsi se ruoho...

    VastaaPoista
  2. Niin mitäpä mitä? Miinat ja Manut kyllä oksentaa karvapalloja, mutta ei ihan joka päivä. Viivillä on allerginen monille sapuskoille. Pian on koko arsenali käyty läpi ja pitänee siirtyä teollisista pussukoista oman äiskän valmistamaan ruokaan. Hiukan on jo harjoiteltu.

    VastaaPoista
  3. Viivi on allerginen jne.. äiskällä luki...

    VastaaPoista
  4. uusia napuja oli tullut taloon ja Miinan masu ei kestänyt... seuraavana päivänä pesuun meni pari mattoa, oli helppo pestä, kun olivat muovia...sitten löytyi saunalta pari läjää..jotain ja sitten olikin olohuoneen matolla ruskeaa..tytöt huusi mummun apuun ja pariin kertaan pestiin Miinan pylly, eikä edes pyristellyt, katsoi vain tosi avuttomana... raukka parka...vaan mummullepa tuli "kohtaus" ja oli pakko mopata lattiat.. Talon isäntä pesi kunnolla vielä Miinan kun tuli ruokikselle... siis vauhdikas lastenhoitopäivä :) ja tämä oli tiistai... keskiviikkona jo oli kaikki kunnossa ! siis mitähän noissa kisujen ruuissa oikein on, väittävät että puhtaampia kuin ihmisten ruuat..siedätyshoitoa Viivi, jospa se auttais..

    VastaaPoista
  5. Vähitellen katit herkistyvät kaikenkarvaisille lisäaineille tai ruuat eivät sovi niille. Miinalla oli oikein kunnon tauti. Viivi on oksennellut tuttuun tahtiin kerta per päivä. Olen yrittänyt ennakoida ja siirtänyt Viivin pois matoilta, yölläkin tulee varoitushuuto ja mähän pomppaan hätiin, niin kyllästynyt olen mattojen pesuun. (matot on hankittu oksuja ja raapimisia kestämään)

    VastaaPoista